برای سلامت قلب شما

به گزارش مجله سرگرمی، بیماری های قلبی عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است و افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی ناکافی و مصرف دخانیات بوده که بی تردید به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن است...

برای سلامت قلب شما
  • مجله قلب

امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می نمایند و از طرفی تحرک بدنی آنان نیز کمتر از گذشته شده است، بنابراین یکی از مهم ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی - عروقی اصلاح رژیم غذایی است.

باید توجه کرد که عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی - عروقی شامل اختلال در چربی های خون و بالا بودن سطح کلسترول خون، کم تحرکی، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی، چاقی و استعمال دخانیات است.

توصیه های تغذیه ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی عبارتند از:

- تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد احتیاج برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، میوه ها و سبزی ها معرفی می شوند.

- کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی: سعی کنید غذاها را تا حد امکان به صورت آب پز، بخارپز یا کبابی مصرف نموده و از سرخ کردن زیاد غذا خودداری کنید. همچنین مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس ها، مغز، دل و قلوه، کله و پاچه را در برنامه غذایی تان کاهش دهید و پوست مرغ و چربی های قابل مشاهده گوشت و مرغ را قبل از طبخ جدا نموده و از قسمت های کم چرب گوشت ها استفاه کنید. همچنین از گوشت های کم چرب مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز بهره ببرید و حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنید؛ چرا که چربی موجود در ماهی از انوع چربی های مفید است. حال به جای سرخ کردن ماهی، آن را به شکل بخارپز و یا تنوری بهره ببرید.

  • از روغن زیتون برای سرخ کردن غذا استفاده نکنید

- توجه به نوع روغن مصرفی: از روغن های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد، برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون بهره ببرید. از مصرف غذاهای سرخ نموده پرهیز نموده و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی بهره ببرید. زیرا روغن جامد هیدروژنه، حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می دهد. از طرفی مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی، باید متعادل باشد. بنابراین از روغن های مایع معمولی (غیر سرخ کردنی) و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن ها به حرارت بالا) استفاده نکنید.

- کاهش مصرف مواد قندی: مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، مربا، عسل و نوشابه ها، باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربی خون شده و منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی می گردد. بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه آنها خودداری کرد.

- کاهش مصرف نمک: مصرف نمک باید به هنگام تهیه و طبخ غذا کاهش یابد و از نمکدان در هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نگردد. همچنین از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده، به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی نمک و از مصرف بیش از اندازه غذاهای شور مانند ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس خودداری کنید و از سبزی های تازه مانند سیر، لیموترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ... برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک بهره ببرید.

  • کدام مواد غذایی فیبر دارند؟

- افزایش مصرف فیبر: فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول های گیاهان مانند سبزی ها، میوه ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهند و همچنین از یبوست پیشگیری می نمایند.

- افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی روزانه: میوه ها و سبزی ها در پیشگیری از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی - عروقی و بعضی از انواع سرطان ها به خصوص سرطان های سیستم گوارشی و یبوست موثرند. بنابراین توصیه می گردد که روزانه سه الی پنج واحد میوه و سبزی در برنامه غذایی خود بهره ببرید.

  • چه کنیم که قلبی سالم داشته باشیم؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برای داشتن قلب سالم اولا فعالیت بدنی، ورزش منظم، متناسب با سن و شرایط جسمی خود را از قلم نیاندازید و روزانه حداقل 30 دقیقه پیاده روی کنید. دوم اینکه استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است، بنابراین روش های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید.

ایسنا

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 26436

به "برای سلامت قلب شما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای سلامت قلب شما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید