معنای ضرب المثل انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی

به گزارش مجله سرگرمی، در گزارش زیر ضرب المثلی مخصوص افراد کم فروش را می خوانید.

معنای ضرب المثل انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی

داستان ضرب المثل انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی پیغام ضرب المثل اجتناب از کسب مال حرام می باشد. زیرا مال حرام برکت ندارد.

کاربرد آن نیز در جایی هست که شخصی با مال حرام درصدد جمع کردن مال و اموال هست که برای دقت دادن او به نتیجه کارش از این ضرب المثل بهره گیری میگردد.

درمورد ریشه این مانند آورده اند: مرد پول داری از راه فروش نفت، ثروت کلان اندوخته بود و به خاطر حرصی که در گردآوری مال داشت همیشه به غلام خود یاد می داد که موقع خریدن نفت، هر دو انگشت سبّابه را دور پیمانه گذارد تا اندکی چندان گرفته گردد و برعکس در وقت فروختن آن، دو انگشت را درون پیمانه نهد تا اندکی کم داده گردد.

غلام، وی را از کیفر این خیانت و نتایج شوم آن برحذر می داشت و می گفت: ارباب، مال حرام به کسی وفا نکند. اما آن مرد سخن وی را نشنیده می گرفت و در جواب می گفت: تو را به این فضولی ها چه کار؟ تو دستور مرا به کار بند. زمانی دراز بدین منوال گذشت تا آنکه روزی آن مرد شنید که نفت در هشدرخان بهای فراوان دارد.

حرص، وی را بر آن داشت که سفر دریا کند و مقدار زیادی نفت به آن ناحیه ببرد. به دنبال این تصمیم، هزار خیک خرید و به بالای کشتی برد. چون به میان دریا رسیدند، ناگاه باد عظیمی برخاست و کشتی سخت به تلاطم درآمد. ناخدا فرمان داد بار ها را به دریا اندازند و کشتی را سبک نمایند تا مسافران از خطر غرق شدن برهند. آن مرد از ترس، خیک های نفت را یک به یک به دریا انداخت. در این هنگام غلام فرصت یافت و برای متنّبه ساختن ارباب خود به خنده دار و تمسخر به وی گفت: ارباب، انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی.

منبع: تالاب

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 72027

به "معنای ضرب المثل انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معنای ضرب المثل انگشت انگشت مَبُر تا خیک خیک نریزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید