مروری بر بدترین سال ها در تاریخچه موبایل های مدرن

به گزارش مجله سرگرمی، دوست داریم با خودمان فکر کنیم که با گذشت هر سال، دنیای موبایل های هوشمند بهتر و جذاب تر از سال قبل می گردد و هربار می توانیم به تکنولوژی هایی دست پیدا کنیم که تصورشان در گذشته های نه چندان دور اصلا امکان پذیر نبود. اما حقیقت اینجاست که بعضی سال ها (مثل همین سال 2020 خودمان، البته نه صرفا در دنیای موبایل های هوشمند) به مراتب بدتر از آن چیزی می شوند که بتوانیم باورشان کنیم.در این مقاله می خواهیم نگاهی به دهه اخیر بیندازیم. به صورت خاص، بدترین سال ها در تاریخچه موبایل های هوشمند مدرن.

مروری بر بدترین سال ها در تاریخچه موبایل های مدرن

هر چیزی هم می تواند عامل رقم خوردن یک سال بد در تاریخچه موبایل ها باشد، چه ترندی که تمام سازندگان موبایل به ناگاه به آن روی می آورند و چه عرضه همزمان چندین دستگاه ضعیف از سوی چندین فراوریکننده مورد احترام.

2010

1. سال 2010 سالی بود که هم فراوریکنندگان موبایل و هم اپراتورهای شبکه های مخابراتی هرطور که دلشان می خواست با کلمه 4G بازی کردند. از وایمکس گرفته تا HSPA، هر برندی از راه می رسید و مدعی می شد که تکنولوژی تازه اش، در واقع همان 4G است. اما در حقیقت، تنها تکنولوژی های LTE و HSPA+ بودند که می توانستند شایسته عبارت 4G به حساب آیند.

2. در همین سال، مایکروسافت پلتفرم نویدبخش اما نه چندان پیروز ویندوز فون 7 را عرضه کرد. ردموندی ها آنقدر از خودشان مطمئن بودند که به تمسخر می گفتند زمان برگزاری مراسم ختم برای آیفون فرا رسیده. برای اینکه شرایط از این هم بدتر گردد، مایکروسافت دو فیچر فون هوشمند تحت برند Kin نیز عرضه کرد که آنقدر افتضاح بودند که در کمتر از دو ماه از خط فراوری خارج شدند.

3. عرضه آیفون 4 پیوند خورد با فاجعه ای که در تاریخچه موبایل های هوشمند از آن تحت عنوان Antennagate یاد می گردد. موضوع از این قرار بود که وقتی دستگاه را مثل یک موبایل معمولی در دست می گرفتید، سیگنال آیفون 4 به شکل فاجعه باری از دست می رفت. از سوی دیگر، اپل با گفتن اینکه مشتریان نباید موبایل را از گوشه سمت چپ در دست بگیرند، شرایط را از آنچه که بود وخیم تر کرد. در نهایت برای دلجویی هم که شده، این کمپانی قاب های محافظ خاصی را به رایگان به مشتریان خود داد.

4. درحالی که نوکیا هنوز به دلایلی که برای هیچکس معین نیست به پشتیبانی از سیستم عامل سیمبین ادامه می داد، طرفداری از این کمپانی فنلاندی سخت تر و سخت تر می شد. البته که نوکیا ان 8 موبایلی خارق العاده با دوربین قدرتمند 12 مگاپیکسلی بود، اما وقتی سیستم عامل به شکلی کند اجرا می شد و عملا انگار با وصله پینه سرپا مانده بود، قدرت و زیبایی موبایل برای هیچکس اهمیتی نداشت. قسمت خوب ماجرا اینست که بعد نوکیا ان 9 از راه رسید و در سال 2011 هم نخستین موبایل ویندوزی نوکیا را داشتیم.

5. سامسونگ هم در سال 2010 موبایل گلکسی اس را عرضه کرد و به این ترتیب، جهت برای از راه رسیدن خانواده ای افسانه ای از موبایل های پرچمدار هموار شد. متاسفانه اما با رای دادگاه مبنی بر اینکه سامسونگ در طراحی و نرم افزار دستگاه از آیفون کپی نموده، موانع فراوانی پیش پای کره ای ها نهاده شد. راستش را بخواهید، وقتی دو دستگاه را کنار هم می گذارید، مخالفت با رای دادگاه آنقدرها کار آسانی به نظر نمی رسد.

2013

1. گلکسی اس 4 شاید پر فروش ترین دیوایس اندرویدی در تاریخچه موبایل باشد، اما سامسونگ بدون تردید تصمیماتی بسیار اشتباه در قبال آن اتخاذ کرد. یکی از عظیم ترین مسائل، نرم افزار TouchWiz بود که به صورت پیش فرض روی موبایل نصب شده بود و انبوهی از قابلیت های گوناگون داشت، بدون اینکه سامسونگ فکری به حال مسائل پرفورمنس اپلیکیشن نموده باشد. یک مراسم معارفه بسیار غیر قابل تحمل که پر شده بود از کلیشه های بهت آور را هم به معادله اضافه کنید و به داستانی می رسید که قطعا شایستگی باز کردن راهش به این لیست را دارد.

2. اچ تی سی موبایل HTC One M7 را در سال 2013 عرضه کرد و به یاری آن ، توانست به یکی از بهترین سازندگان موبایل در تاریخ تبدیل گردد. اما پیش از این موبایل، دیوایس HTC First را داشتیم که در همکاری با فیسبوک ساخته شد، لانچر فیسبوک هوم را به اجرا در می آورد و معیناتی کمابیش قدرتمند برای آن موقع داشت. همکاری با فیسبوک اما کوچک ترین یاریی به دستگاه نکرد و طبق آمار به دست آمده، تنها 15 هزار واحد از آن فروش رفت.

3. اوایل سال 2013 بود که سیستم عامل BlackBerry 10 بالاخره عرضه شد، پلتفرمی که از نو و با تمرکز بر قابلیت های لمسی ساخته شده بود. اما این برای نجات کمپانی بلک بری کافی نبود و سیستم عامل اندروید، هم قابلیت های متنوع تری داشت هم اپلیکیشن های بیشتری. شرایط زمانی بدتر شد که سرویس اینترنتی بلک بری هم در پلتفرم جدید مورد پشتیبانی قرار نگرفت. قطعا همه ما افرادی را می شناختیم که شدیدا غرق در دنیای بلک بری بودند و از سال 2013 به بعد، دیگر حتی نامش را هم به زبان نمی آوردند.

4. و در نهایت نوبت به سیستم عامل iOS 7 اپل می رسد که سرتیتر خبرگزاری ها را مال خود کرد، اما نه به خاطر خوبی هایش. این به روزرسانی حاوی انبوهی از باگ و کرش بود، از مسائل اتصال گرفته تا آنچه صفحه آبی مرگ نام گرفت. این آپدیتی است که نه اپل و نه مشتریانش نمی خواهند هیچوقت دوباره به یاد بیاورندش.

2015

1. چیپست پرچمدار اسنپدراگون 810 از مسائل فراوان در فرایند فراوری رنج می برد و بسیاری از نخستین موبایل هایی که همراه با سیلیکون جدید کوالکام از راه می رسیدند، از مسائلی جدی از نظر حرارت بالا رنج می بردند. نخستین آزمایش ها نشان داد که موبایل های مجهز به این چیپست، به خاطر حرارت بسیار بالا، با کاهش چشمگیر پرفورمنس روبه رو می شدند.

2. HTC One M9 قرار بود میراث دار موبایل خارق العاده One M8 باشد، اما در عوض شاهد موبایلی بودیم که دوربینی ضعیف تر و مقاومت کمتر داشت. این در ضمن سومین باری بود که شاهد استفاده از طراحی فلزی بودیم و تغییراتی بسیار اندک نسبت به HTC One M7 به چشم می خورد. اگر بخواهیم راستش را بگوییم، به نظر می رسد اچ تی سی هیچوقت نتوانست بعد از این رسوایی عظیم در تاریخچه موبایل مجددا خودش را احیا کند.

3. گلکسی اس 6 سامسونگ همراه با طراحی شیشه ای جدیدی از راه رسید که در ازای آن، باید قید مقاومت در برابر آب، افزایش حافظه با کارت های مایکرو اس دی و باتری قابل تعویض را می زدید. از سوی دیگر، مدل استانداد گلکسی اس 6 باتری کوچکی داشت که عملا مثل پاشیدن نمک روی زخم بود.

4. سال 2015 در ضمن همان سالی در تاریخچه موبایل بود که مشکل بوت لوپ در اسمارت فون های ال جی شروع شد و تمامی هم نداشت. موبایل های ال جی جی 4، نکسوس 5 اکس و ال جی وی 10 همگی از این مشکل رنج می بردند و مشتریان دیگر عاصی شده بودند.

2016

1. گلکسی اس 7 سامسونگ یکی از بهترین موبایل های سال 2016 بود، اما هیچوقت یادمان نمی رود که بمب ساعتی گلکسی نوت 7 نیز در همان سال عرضه شد. باتری معیوب و طراحی بیش از حد جاه طلبانه، به فراوری موبایلی منجر شده بود که می توانست در هر لحظه آتش بگیرد. به این ترتیب، بخش اعظمی از موبایل های گلکسی نوت 7 به کمپانی بازگردانده شدند و یک آپدیت هم برای موبایل های باقی مانده عرضه شد که دستگاه را برای همواره از کار می انداخت.

2. در همین سال بود که بعضی برندها کاملا بیخیال پورت هدفون شدند و موتورولا و لی اکو، شروعگر این جهت بودند. اپل هم همین رویکرد را با آیفون 7 ادامه داد و پس از آن، انبوهی از کمپانی ها را دیده ایم که موبایل هایی بدون جک هدفون عرضه نموده اند.

3. ال جی تا پیش از سال 2016، سابقه ای عالی در عرضه موبایل های پرچمدار از خود به جای گذاشته بود… تا اینکه موبایل ماژولار ال جی جی 5 از راه رسید. این موبایل فضایی خالی برای ماژول های مختلف داشت که به شما اجازه می داد افزونه هایی مانند دوربین 360 درجه ای و ماژول صدای Hi-Fi Dac را به آن اضافه کنید.

متاسفانه ترکیب عواملی نظیر کیفیت ساخت سوال برانگیز، باتری کوچک تر نسبت به جی 4 و تعداد اندک دوستان (نامی که ال جی برای ماژول های دستگاه انتخاب نموده بود) باعث شد امید به پیروزیت در نطفه خفه گردد. نکته مثبت ماجرا اینست که یکی از ماژول های ال جی جی 5 دوربین فوق عریض بود که اکنون به استانداردی در تمام موبایل های گران قیمت تبدیل شده.

2019

1. پیکسل 4 باتری کوچک تری نسبت به پیکسل های قبلی داشت، با از راه رسیدن قابلیت تشخیص چهره دیگر خبری از اسکنر اثر انگشت نبود و تکنولوژی Motion Sense هم اصلا آن چیزی نشد که قرار بود باشد. بنابراین جای تعجب نداشت که هم مشتریان و هم متخصصین، به محض عرضه آن را به باد انتقاد گرفتند. خوشبختانه اما در همین سال موبایل مالی تر Pixel 3a را داشتیم که مرحمی بر زخم دوست داران گوگل بود.

2. موبایل های تاشو قرار بود عظیم ترین ترند در سال 2019 باشند، اما نخستین موج از موبایل های تاشو باعث شد درک کنیم که چنین دیوایس هایی چقدر آسیب پذیر و شکننده اند. از تاخیر فراوان در عرضه گلکسی فولد سامسونگ به خاطر مسائل لولا و نمایشگر گرفته تا استفاده از نمایشگرهای پلاسیکی برای مقاومت در برابر خط و خش (مثلا در هواوی میت اکس)، در مجموع موبایل های تاشو در برآورده سازی انتظارات حسابی شکست خوردند.

3. تا پیش از سال 2019، خانواده گلکسی نوت سامسونگ گزینه ای ایده آل برای افرادی به حساب می آمد که دنبال کیفیت بالا و انبوهی از قابلیت های گوناگون بودند. متاسفانه اما مدل پایه گلکسی نوت 10 نتوانست با انتظارات همگام بماند. با پرداخت 950 دلار ناقابل، به موبایلی دسترسی می یافتید که به شکل قابل توجهی از مدل پلاس و حتی نوت 9 کوچک تر بود، درگاهی برای کارت مایکرو اس دی نداشت و حتی به جک 3.5 میلی متر هدفون هم مجهز نبود. البته دو مورد آخر در مدل پلاس هم یافت نمی شدند، اما حداقل در این مدل باتری عظیم تر، نمایشگر QHD+ و شارژ سریع تر داشتیم.

  • تاریخچه عکاسی سلفی با دوربین های چرخنده و کشویی

منبع: Android Authority

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

1com.ir: از کامپیوتر و IT کلی مقاله و ترفند جالب اینجا داریم

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 106614

به "مروری بر بدترین سال ها در تاریخچه موبایل های مدرن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مروری بر بدترین سال ها در تاریخچه موبایل های مدرن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید